Fredagskos med Browniemuffins og te :)

 

I dag har jeg hatt fri :D har hatt tid til å gjøre litt forkjellig, ble en impulsiv muffinsbaking her isted :) det ble da Browniemuffins med ett Hint av appelsinsmak. De var jo supergode om eg får si det selv.

Tenkte å dele den "hemmelige" oppskriften med de som vil bruke den. Denne oppskriften fikk jeg for noen år tilbake fra en jeg gikk i klasse med på sykepleien. Jeg syns de var så fantastisk gode at jeg måtte jo bare ha den oppskriften. Og har siden da bakt disse muffinsene OFTE.

Browniemuffins ca 24 stykk

200 g Smør

5 dl Sukker

4 Egg

4 dl Mel

8 SS Kakao

3 ts Vaniljesukker (el vaniljestang)

1 ts Bakepulver

Event 1 Appelsin eller annen frukt/ bær/ kaffi/ alkohol

 

Sett stekeovnen på 210 Grader

Først smelter du smøret og avkjøler dette. Dette gjør jeg veldig enkelt i mikroen..

Deretter tar du frem bakemaskinen din, pisker sukker og egg til det blir fluffy og hvit på farge (eggedosis). Hvertfall i 5 minutter. Når maskinen jobber kan du finne frem resten av ingrediensene og gjøre klar muffinsformene du vil bruke.

Så tilsettes alt det tørre. Bland dette med en slikkepott, så slipper du å vaske hele kjøkkenet etterpå (om du tar det med maskinen blir det en stor melsky rundt deg :p). Til slutt tar du i det AVKJØLTE smøret og mixer til alt er blandet.

Om du vil ha en annen smak på browniemuffinsen kan du blande i de valgfrie smakene til slutt sammen med smøret.

 I muffinsene som ble laget i dag, brukte jeg revet appelsinskall fra 1 appelsin og ca 10 SS med ferskpresset appelsinsaft. Dette ble bare super godt.

Jeg pleier å la røren stå i ca 15 minutter før jeg fyller i formene. Då blir røren litt seig, og lettere å få i formene uten søl. Du kan bruke en iskremskje om du har det, eller bruke en spiseskje og teskje som jeg bruker. Fyll ca 2/3deler av formene.

Alltid når jeg baker muffins bruker jeg ett bakebrett jeg tar muffinsformene oppi. Da blir muffinsene steikt jevnt og de blir mye finere å se på J Dett kan du få kjøpt overalt, jeg har kjøpt mine på Rema 1000 og Åhlens for en billig penge.Stek muffinsene på 210 grader i ca 10 minutter. Da blir de litt seige og yummi inni. De hever i ovnen, men detter sammen når du tar de ut. Slik skal de være når du skal ha brownievarianten. De kan eventuelt steikes litt lengre om du vil ha vanlige sjokolademuffins.

Slik ser de ut inni:Om du vil kan du lage Frosting/glasur å ha på toppen. I dag valgte jeg uten, siden disse muffinsene er så Mektige.

Så i kveld ble det Muffins, Te og The Voice på tvJ Enrolig og perfekt frdagskveld? Resten av Muffinsene blir nok med på jobb i morgen ;)Håper at Muffinsene faller i smak :) Kjekt om dere kommer med tilbakemeldinger om dere baker de :D

God fredagskveld til alle <3

9 kommentarer

03.03.2012 kl.01:53

Mmmmm, såg digg ut (som da alltid gjør når du bake muffins) <3 Klem fra Mona!

Stine

03.03.2012 kl.09:17

Mmmm :) Du er flink :)

mariell

04.03.2012 kl.19:55

De så kjempe gode ut <3 Fine bilder :D

Carina

05.03.2012 kl.12:33

Yey, nå kan eg og baka de gode muffinsene :-)

Christineshobbyer

05.03.2012 kl.22:18

Carina: Ja ;) det må du gjøre :D Kansje det blir noen når dere kommer til byn neste uke oxo <3 om dere er heldige :P

Sonja

06.03.2012 kl.20:19

Takk for hyggeleg kommentar!

Sjokoladekake er jo alltid godt:) Slike muffins har eg også laga, men med ei anna oppskrift.

Christineshobbyer

07.03.2012 kl.23:58

Sonja: Bare hyggelig :) Ja, det er jo uendelig med oppskrifter av sjokoladekaker og muffins. Og ikke minst mangen GODE ;)

Stine Haugen

18.03.2012 kl.00:12

Nå har me hatt lørdagskos me verdens beste muffins!!:) Tusen takk for AMAZING oppskrift!!:D Klem fra Stine

Christineshobbyer

18.03.2012 kl.12:12

Stine Haugen: Så kjekt å høre :) Bra muffinsene falt i smak ;)

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

25, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits