Daimiskake

For ikke så lenge siden Bakte jeg Daimiskake til ett vennepar av meg som feiret bursdagene sine :) Denne har jeg funnet i Kokeboken Love Manuela♥

Her er oppskriften:

Mandellbunnen:

♦ 4 Eggehviter

♦ Noen dråper sitronsaft

♦ 150 gram Melis

♦ 150 gram malte mandler eller hasselnøtter

♦ 1 ts SP Sponge Cake stabilizer

Sett Ovnen på  160 Grader.

Til denne kaken trenger du en kakeform som er 20 cm, jeg hadde ikke det, så brukte en som var litt større denne gangen. Synes resultatet ble finest med 20 cm.

Mal Mandlene i Foodprosessor til de er som grovt mel.

Pisk eggehviter, til det skummer  & tilsett SP(Valgfritt) Jeg prukte SP i denne. Pisk til det begynner å skumme. Tilsett sitronsaft & Melis, litt om gangen. Pisk det til det er helt stivt ca 8-10 min .

 Og se hvor glossy & fluffy den ble:

 

Vend de malte mandlene forsiktig inn med en slikkepott.

Kle bunnen og sidene med med bakepapir.

Da var den klar til  å settes i ovnen.



Stek den i 30-35 minutter.

Avkjøl bunnen før du tar i iskremen.

Mens kaken står i Ovnen kan du lage Isen som skal i kaken.

Daimiskremen:

♦ 4 Eggplommer

♦ 2 hele egg

♦ 200 gram Melis

♦ 5 dl Kremfløte

♦ 2ts vaniljeessens eller 1 vaniljestang

♦ Noen spiseskjeer Kaffepulver blandet i litt vann

♦ 150-300 gram Daim (jeg har brukt daimkuler inni kaken)

♦ SP om du vil

Pisk eggeplommene, hele egg, melis og SP til du får eggedosis. Ca 10 minutter med pisking.

Stivpisk kremfløten & tilsett forsiktig i eggedosisen.

Deretter tar du i ønsket smak. I denne brukte jeg kaffi & daim. HUSK at kaffen må være kald når du tar den i.

Sett Isen i frysen i 30 Min og rør om.

Nå kan du helle Isen over kakebunnen & fryse den ned i MInst 5 timer eller til du skal bruke den. Den jeg lagde stod i 24 timer. Siden det ble så mye is, tok jeg å fryste ned litt av isen i en annen boks som jeg hadde til seinere.

Før du skal servere kaken smuldrer du daim oppå til pynt.

 

NAAAAAM♥ Denne iskaken er SÅ god :) Spessielt Isen, det er jo så enkelt å supergodt å lage Isen selv. Så Slutt å kjøpe is i butikken folkens ;) Isen du lager selv er MYE bedre enn den du kjøper :)

 

♥Christine♥

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

25, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits