Fløtegratinerte poteter med hvitløk

For noen helger siden lagde jeg hjemmelagde fløtegratinerte poteter med hvitløk. Det er så utrolig godt. Tenkte jeg kunne dele min oppskrift med dere.

Til  FLØTEGRATINERTE POTETER trenger du :

Poteter

Kremfløte og/eller matfløte

Hvitløkfedd

Salt

Pepper

Hvitost/ Mozarella/parmesan eller lignende

 

Fremgangsmåte:

Først skyller du potetene, om dette ikke er gjort. skrell potetene og skjær de opp i tynne skiver. Jo tykkere potetskivene er jo lengre tid tar det i Ovnen.

Når dette er gjort er det  på tide å dandere de i en Ildfast form. Legg først ett lag med poteter deretter hakket hvitløkfedd, litt salt  & pepper og gjenta dette noen ganger til du har ønsket mengde.

Nå kan du helle over Fløten. Denne gangen hadde jeg litt igjen av begge deler, så jeg blandet kremfløte og matfløte. Det aller beste resultatet får du ved å bruke kremfløte.sett potetene i ovnen ca 40 min på 175-200 grader. Prøv deg litt frem. Etter 40 min strør du over ønsket Ost og steker videre i 15-20 minutter til osten er gylldenbrun.Til de fløtegratinerte potetene denne gangen hadde jeg kylling med TikkaMasala. Men det aller beste tilbehøret er Biff, brokoli & bernaisesaus eller peppersaus. Det er snadder det. 

Disse føtegratinerte potetene er MYE bedre enn de som blir solgt i butikken.

 Pleier du å lage de flørtegratinerte potetene selv??

♥Christine♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

25, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits