Pironger (calzone)

Jeg har bakt Pironger noen ganger nå de siste ukene. Det er så greit å ha i frysen og ta med meg på jobb. Da er den tint til jeg skal spise lunsj ;D Knall gode og veldig mettende. Denne oppskriften har jeg funnet i en av Grete roede bøkene.



 

Til å lage pironger trenger du:

 

2 dl lunkent vann

25 Gram gjær(jeg har brukt fersk)

1 ts salt

1 SS Olje

4dl sammalt hvete grov

ca 6 dl hvetemel

 

Til fyllet trenger du:

ca 200 gram Skinke, hamburgerrygg eller Kalkunpålegg

2 paprika

ca 1/2 purre

2-3 dl revet hvitsost

1 pisket egg til pensling

Fersk basilikum eller andre urter 

 

Først rører du ut gjæren i det lunkne vannet. bland inn salt, olje, sammalt hvete og hvetemel og elt alt sammen til en smidig deig. Ikke ta i alt melet på en gang. Om deigen blir for tørr kan du event tilsette litt mer vann.  La deigen heve i ca 30 min.

Skjær opp alt du trenger til fyllet og riv osten. Bland alt dette sammen. Tilsett litt pepper om ønskelig. 

Del deigen i 8 emner.  Kjevl de ut  til ca 1/2 cm tynne leiver. Legg de på et stekebrett med bakepapir. og legg fyll på halve leiven, husk å la kanten være fri for fyll. pensle egg rundt kanten og brett den andre halvdelen over fyllet. klem kantene sammen og bruk en gaffel . Hev pirongene i 15 min og pensle på egg og dryss over litt ost på toppen om ønskelig. Stek de i på 250 grader i 15 minutter. 

 

 





Disse pironegen kan varieres i det uendelige. Ta foreksempel ekstra krydder i deigen, ferske eller tørre. I fyllet kan du foreksempel brukke brokkoli, gul løk, hvitløk, chilli, sopp, kylling, kremoster istedet for hvitost, mozzarella, urter som basilikum, timian, rosmarin Osv. Bare til å ta i det en liker :)

 

Her er det endelige resultatet :D Ser de ikke gode ut???? 



 

De kan serveres varme eller kalde med en lett salat til. De er knall gode♥ 

 

Hva liker du å spise til lunsj?

 

♥Christine♥ 

6 kommentarer

deveny

26.04.2012 kl.13:00

Det så kjempe godt ut......klemz Deveny :-)))

Linn Mari

26.04.2012 kl.13:13

Knekkebrød med makrell i tomat blir liksom litt kjedelig i forhold til dette :p Kanskje eg må ta ein bakedag snart :)

Stine

26.04.2012 kl.16:47

Mmmm.... Det må eg prøve....

Christineshobbyer

26.04.2012 kl.22:43

deveny: De var veldig gode :) Bør prøves :)

Christineshobbyer

26.04.2012 kl.22:44

Linn Mari: Knekkebrød og makrell er Ganske så mye kjedeligere ja :p du får hive deg rundt å bake ;) tar ikkje så lang tid :)

Christineshobbyer

26.04.2012 kl.22:59

Stine: Ja, det må du gjøre ;) tror du kommer til å like de ;D

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

25, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits