Gjør det selv.. dekorering av kubbelys

I lang tid nå har jeg pyntet kubbelys. Tenkte derfor å vise hvordan jeg gjør dette. Det er ikke så mye du trenger for å få det til og det tar ikke lang tid. Jeg har alltid noen pyntede kubbelys liggende slik at jeg har en gave liggende til en bursdag eller lignende. Motivene på lysene kan du jo velge  i det uendelige, så det vil alltid være noe for en hver smak.

 

For å pynte kubbelys trenge dur: ♦ Kubbelys i ønsket farge

 ♦ Serviett eller annet bilde fra feks. A4ark

 ♦ En spiseskje

 ♦ Ett Kubbelys med flamme

 

Først klipper du til servietten med ønsket motiv slik du vil ha det. Her valgte jeg å ikke klippe det for mye. Før du skal føre på servietten er det viktig at du KUN bruker det ene laget. Det er tre lag og det med motivet på skal du bruke på lyset(se bildet under). Når du har gjort dette må du varme skjeen over flammen. Det er oppsiden av skjeen du skal ha flammen over og bunnen av skjeen du skal gni på lyset. Når du har varmet skjeen litt stryker du baksiden av skjeen forsiktig over servietten som er lagt inntil kubbelyset. Dette gjentar du til hele serviettbiten du har er smeltet inn i kubbelyset. du må varme skjeen over flammen flere ganger slik at du lett kan smelte det inn. det er lurest å begynne i midten av servietten om du skal legge på en stor serviettbit. Dette er forde det da er lettere å få det på uten at det kommer luft inni og at det krøller seg.

OBS!!! skjeen er kjempe VARM så ikke ta på den når du har  hatt den over flammene. Dette er ikke en hobbyting som er lurt å gjøre med små barn. Da anbefaler jeg heller å bruke Decopagelim for å få det på istedet. Men blir ikke like bra resultat da.

 

Her er et bilde av to kubbelys jeg har smeltet inn servietter på:

 

Begge serviettene er kjøpt på Løiten lys i Bergen.

 

Kubbelysene på bildet under har jeg funnet på google.com og printet ut på vanlig A4 ark. Dette tar litt lengre tid,  men fungerer veldig fint. Du kan foreskempel printe ut et bilde av dååpsbarnet på A4 ark, vips så har du kubbelys å pynte med i dåpen.

På disse grå lysene har jeg brukt en svart/hvitt serviett med roser,som jeg kjøpte på en dagligvarebutikk.

 

Dette er måten jeg bruker for å smelte inn bilder på Kubbelys. Det er noen som bruker en gammel krølltang for å smelte inn serviettene også. dette har jeg ikke prøvd ut siden jeg ikke har krølltang og ikke vil kjøpr ny for å bruke den til dette.

 Jeg synes det er en veldig fin, dekorativ gave som gir mye glede og varme :) Jeg har selv mange kubbelys med motiver på i min leilighet.

 

Om noe er uklart er det bare til å spørre :) så skal jeg svare så godt jeg kan.

 

Har du laget eller kommer til å lage/pynte kubbelys?

 

♥Christine♥
 

 

10 kommentarer

Christina

22.06.2012 kl.16:36

Så fint ! :)

Tror jeg må få rotet meg til å prøve på det selv :)

Christineshobbyer

22.06.2012 kl.16:43

Christina: Takk for det :) JA, det må du gjøre :) det er veldig enkelt. Tar kansje litt lengre tid når det er første gangen.. men når du har gjort det noen ganger går det veldig fort :) Spent på å se resultatet :)

Christina

22.06.2012 kl.17:21

Ja, jeg er også spent på om jeg få det til ! Men elsker motivet med den lille jenta og gutten som kysser :) De er så søte !

Christineshobbyer

22.06.2012 kl.17:32

Christina: Ja :) det motivet elsker jeg også. Har det motivet på masse foskjellig her i leiligheten ;)

Stine

22.06.2012 kl.19:30

Jeg brukte strykejern med svak varme, da jeg lagde lysene til dåpen til Arn Emil :)

dandilion

23.06.2012 kl.00:05

Hmm... Kanskje jeg skal prøve meg på det... I disse pollentider er det kjekt med inneaktiviteter :) Du forklarte godt.

Christineshobbyer

24.06.2012 kl.22:30

Stine: Ja, når en har det går det nok mye fortere ;) De lysene du hadde i dåpen ble jo kjempe fine :)

Christineshobbyer

24.06.2012 kl.22:31

dandilion: Gjør det :) du får gi en lyd om du lurer på noe :) Kjedelig med pollenalergi da :S Men mer tid til å gjøre ting inne ja :) du får vise resultatet når du har prøvd :)

RetroVerden

03.07.2012 kl.23:01

Dette var ett fantastisk bra tips=) Og så nydelig lysene ble!! Dette må prøves=)=)

Christineshobbyer

03.07.2012 kl.23:06

RetroVerden: Ja, du kan jo dekorere lysene i det uendelige. Med det en liker best :) Lykke til :) bare å spørre om du lurer på noe :)

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

25, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits