Smeltet skjokolade med frukt & Bær

På søndag lagde jeg deilig dessert med smeltet sjokolade, frukt & bær som vi dyppet oppi. Naaam♥

 

Til dette trenger du:

Valgfri sjokolade (jeg brukte mørk kokesjokolade70% og hvit sjokolade)

Valgfri frukt & Bær, foreskempel:

Annanas

Banan

Bringebær

Mango

Blåbær

Jordbær

eller marshmallows

 

Knekk opp sjokoladen og legg den i en skål som tåler varme. Sett den i mikroen i ca 2 min. Rør kraftig om og vent litt før du rører igjen. Det er ulik tid på forskjellige typer sjokolade. Så husk å se på den etter hvert som du smelter det.

Du kan også gjøre det over ett vannbad, der du tar sjokoladen i en skål som du setter over en kasserolle med  kokende vann. Om du gjør det på denne måten får du lettere et bra resultat, da det er lett å svi sjokoladen i mikroen.

 Om ønskelig kan du jo ta i litt baileys, likør, appelsinsaft eller lignende som smakstilsettning i sjokoladen. Jag liker best å ha rein sjokolade ;)

Nå kan  du kjære opp frukten og legge de i fine serveringsskåler. Jeg brukte banan, bringebær, Mango og annanas denne gangen.

 

 

     

 

     

 

Du kan jo selvfølgelig bruke en sjokoladefondue å ha  den smeltede sjokoladen i. Da kan sjokoladen stå lengre uten å stivne.

 

Dette skal lages flere ganger :)  neste gang skal jeg prøve meg på melkesjokolade eller daim-melkesjokoladen.

 

Noen andre som pleier å lage dette??

 

♥Christine♥

2 kommentarer

Så herlig da ;))

Christineshobbyer

27.06.2012 kl.21:47

EllenBeate: Ja, du må prøve det ;) er veldig godt :) Spessielt nå når de norske jordbærene er komt :)

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

25, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits