Nattmannens datter

Når jeg var innom en vennine hadde hun fått Nattmannens datter i posten. HUn ville ikke ha den, så da tok jeg gladelig i mot den :)

 

 

Serien blir beskrevet som Varmt og hjerteskjærende om barnehjemsbarn i Bergen.

De har vist en side til denne serien. Linken finner du her

http://nattmannensdatter.no/

 

Om serien

 

Mysterier og forbrytelser

Trolldom og overtro

Sott og sykdom

Utnytting og barnearbeid

Året er 1701. Lucie er foreldreløs og bor på Børne- og Tugthuset i Bergen. En natt sniker hun og venninnen Karen Malene seg ut. Målet er søppelfyllingen ved Lille Lungegårdsvann, der de skal lete etter en gave til lille Tilly som har bursdag. I stedet gjør de et grufullt funn, noe som følger dem i lang tid.

Nattmannen er den som holder gatene rene og tømmer byens kagger. Han begraver drapsmenn, selvmordere og udøpte barn, og han assisterer skarpretteren med henrettelser. Han er uren og æreløs, et utskudd som ingen vil ha noe med å gjøre. Når han dukker opp på Manufakturhuset, minnes Lucie sin far som forlot henne da hun var liten.

Historien om Lucie handler om dem som er fattige, ikke bare på gods og gull, men også på slekt og omsorgspersoner. Det er mange harde skjebner, og de unge har bare seg selv og hverandre. Men det finnes også gode mennesker rundt dem, og Lucie selv er et lyspunkt for de andre.

Det historiske bakteppet er virkelige hendelser og forhold; Manufakturhuset, hospitalet for de spedalske, fattighus, lov og straff, bybrann, krig, barnearbeid, slaveri og fattigdom.

Nattmannens datter er et sosialrealistisk historisk drama som er spekket med dramatikk, spenning, fakta og mellommenneskelige relasjoner.

Serien gies ut av Cappelen Damm fra 11. juni 2012. Bok 2 kommer 9. juli, og deretter kommer de ut hver 6. uke.

 

Syns det virket som en spennende serie.

Nå er ikke jeg en av de personene som leser så mye, men om det er bøker eller serier som fenger meg kan det bli litt lesing. Da spessielt i Sommerferien :)

Tidligere har jeg lest nesten hele serien av Havets datter. Det er en bokserie jeg vil anbefale i hvertfall :)

 

Er det noen som har lest den første boken i denne serien?

 

 ♥Christine♥

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

25, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits