Hva kan jeg bruke eggehviten til??

Siden jeg har laget hjemmelaget is i dag har jeg fire eggehviter til overs.

Jeg liker ikke å kaste mat, så hadde vært kjekt å lage noe av de.

 

Så jeg lurte på om noen av dere har noen forslag til hva jeg kan gjøre med de?

Det jeg kommer på er macroner, pavllova og marengs.

 

Forslag mottas med takk :)

 

♥Christine♥

 

Bilde er lånt fra Google.

13 kommentarer

Bente og Lars O

25.11.2012 kl.21:18

Pikekyss :-)

dandilion

25.11.2012 kl.21:20

Marengs og is er jo supert sammen. Du kan lage marengsen som små reir som du kan servere risen opp. Ellers kan de brukes til skumboller eller skumkake, men da trenger du jo flere ingredienser. Til marengs er det jo nok med eggehvitene og sukker :)

ewymarie

25.11.2012 kl.21:26

Det kan og brukes til å lage glasur til å dekorere pepperkaker : )

christinestrening

25.11.2012 kl.21:41

Eggefluff. Pisk eggehvittene stive, og tilsett 1-2 ss kakao (smak deg frem) og 2 ss sukrinmelis. Nam :-D

ernashus

25.11.2012 kl.21:45

Lag en marengsbunn som du kan pynte med f eks friske bær og is. Enkelt og godt:-)

Christineshobbyer

25.11.2012 kl.21:49

Bente og Lars O: Ja :) deg går jjo ann :)

Christineshobbyer

25.11.2012 kl.21:50

dandilion: Det var jo kjempe forslag å lage reir da ;) ikke dumt. men vet du hvordaan jeg kan oppevare de slik at de ikke blir myke?

Går det ann å fryse skumboller?

Christineshobbyer

25.11.2012 kl.21:51

ewymarie: bare eggehvite og melis en bruker da eller?

Christineshobbyer

25.11.2012 kl.21:51

christinestrening: spiser du det bare slik da? blir ikke det bare luft liksom :P hehe..

Christineshobbyer

25.11.2012 kl.21:52

ernashus: Jah ;9 jeg tror det må bli noe slikt :) men det får nok vente til i morgen ja ;)

christinestrening

25.11.2012 kl.22:18

Yes. Pisk de før de blir altfor skummete. Og de kollapser litt når du tilsetter kakaoen og mikser det inn i noen sekunder. Det er kjempegodt

ewymarie

25.11.2012 kl.22:46

Ja, men sjekk en oppskrift på mengde, så ikke glasuren blir steinhard. Ikke kjekt med ødelagte tenner. Litt sitronsaft bruker mange å ha oppi også.

Christineshobbyer

25.11.2012 kl.22:49

ewymarie: Okay :) takk for tips :)

Skriv en ny kommentar

Christineshobbyer

Christineshobbyer

26, Bergen

Jeg heter Christine & Kommer fra Bergen by. Det siste året har jeg brukt mye av tiden min på baking, strikking, hekling, decopage & mye annet. Bruker blandt annet en god del tid på å pusse opp og fikse på diverse ting & møbler. Det er veldig gøy å gå på loppemarkeder og det å se potensialet i gamle ting. For å vise min kreative side har jeg derfor startet denne bloggen :) Om du vil låne/dele bilder fra bloggen kan du gjerne det, men da må du linke til Bloggen :)

Kategorier

Arkiv

hits